Начало Наука Поклонението към Слънцето през погледа на древните ни предци – трако-българите

Поклонението към Слънцето през погледа на древните ни предци – трако-българите

Вижте още:

„По пътя на Гайд“ с Цветан Гайд (Част 3)

Можете да видите също и „По пътя на Гайд“ с Цветан Гайд (Част 1) и „По пътя на Гайд“ с Цветан Гайд...
video

От множество източници се знае, че траките са били поклонници на Слънцето. Какво представлява Слънцето за тях и какъв е бил мирогледа им? Защо древните са субективирали (персонификация) явленията в материалния свят (космоса), включително елементите на собственото си човешко тяло? Какво представлява слънчевия поздрав за тях и какво стои зад разбирането за плоската земя в субективната реалност?

Акад. Цветан Гайд, директор на Института по Т-наука разглежда тези въпроси в контекста на темата за холистичната медицина и приложението на технологиите на древните цивилизации в съвременния свят по време лекцията си, състояла се на 12.07.2019г. в Банско.

Екипът на Института по Т-наука, Отдел Тракология, първи разчете тракийската писменост още през 2006г. и продължава работата си в изследването на културното, литертурно и езиково наследство на предците ни траките и днес. Научните трудове и сборниците с преводи може да намерите в онлайн книжарницата Books Bogari, а актуалните публикации следете на фейсбук страниците на Bogari TV и Институтът по Т-Наука.