Начало Статии Новото "Благовещение" вещае за нов "човек" - интелигентно животно или "цифрова машина"

Новото „Благовещение“ вещае за нов „човек“ – интелигентно животно или „цифрова машина“

-

Преди 2000 г. феноменално събитие ознаменува появата на една абсолютна аномалия – Христовото Същество. Но извън чисто църковния разказ събитието предвещава идването на Човешкия Син като Водач на разумното Човечество към нов град и свещено общество, в което е поставен вечен еталон за това що е Човекът. Поставя се началото на Свещения хуманизъм, където „Ето човекът /Ecce homo/”– пророческите думи на Пилат в евангелието на Св. Ап. Йоан, поставят Божия Образ и Подобие – Господар над цялото творение…

А сега след безбожието на дарвинизма отнел миналото на човечеството като свещен произход и история, а от там и надеждата за бъдеще поверено на Промисъл и Провидение, след бесовете на марксизма, който донесе класовото разделение и кървави братоубийства през 20 и 21 век, сега един нов призрак броди из европа и света… И вещае дигитална революция, „свободите” на войнстващия трансхуманизъм, „благата”на безроден материализъм, проповядва „бога” на консуматорското информационно (но всъщност оглупяло от дезинформация) общество… Просто казано – предрича въплъщението на мамона в новото „човечество”, което, оперирано от христоподобие, е загубило човешкото си естество.

Опасността хората да загубят себе си и да се превърнат в безнравствени животни, биологични машини или киборги е съвсем реална, може би на едно поколение разстояние (забележете темповете на промяна в поведенческите модели на подрастващите). Не слушайте ню-ейдж идиотиите за „индигови” и „кристални” деца – психиатричните клиники се пълнят и все повече ще се пълнят с подобни деца на заблудени родители оставили отговорността за възпитанието на децата си на система контролирана от нечовешки интелекти. Това е настояще и повсеместно явление – проповедниците на фалшивите реалности отвличат умовете на хората във фантазни светове като ги отделят от тоталността на творението в бунт към естествени закони и висши цели вложени в него от Твореца.

Проблемът обаче не е в технологиите, а в това, че човеците не познаващи сами себе си и замисъла на своето съществуване стават лесна плячка – поробени чрез собствените си технологични играчки.

Затова още повече днес е жизнено важно да преоткрием и познаем в Оригиналното Благовещение не просто църковническия му исторически смисъл, но тайните относно избраното Човечество… И да преоткрием собственото си човешко достойнство и блага чест в себе си, един към друг и едни към други…

ИзточникЦветан Гайд

Не пропускайте:

video

В търсене на истината – с гост Цветан Гайд – еп....

Академик Цветан Гайд е гост в предаването "В търсене на истината" по Национална телевизия Българе.