Медията на скритата истина. За нещата каквито са!

Мястото на България между НАТО и Русия

Изгледайте цялото предаване на Фронт на Събитията: Конфликтът Украйна и Русия – каква е връзката със случващото се на Запад?

Голяма част от българското население са русофили. Независимо от това, през 2004 г. България влиза в НАТО, а избирането на Петър Стоянов за президент се явява като своеобразен референдум за членството ни в Северноатлантическия договор.

Има ли България алтернатива на членството си в НАТО?

Покрай конфликта в Украйна и оставката на министъра на отбраната Стефан Янев въпросът за развитието и потенциала на българската армия става все по-актуален. Може ли България да пази своите територии самостоятелно? На фона на малобройната и недобре оборудвана българска армия държави като Турция, Финландия и Гърция продължават да надграждат своя военен капацитет. Членството ни в НАТО, макар да не е гаранция за абсолютна защита, носи сигурност и към този момент няма алтернатива.

България в НАТО и Европейския съюз

Следва обаче проблемът с функцията ни във вземането на решения и развитието на Организацията на Северноатлантическия договор. Трябва ли България безусловно да се съгласява с всички политики и позиции на военната организация и Европейския съюз? С действията на коалиционното правителство на Кирил Петков по отношения на конфликта в Украйна, а и други важни теми, свързани с енергийната криза и Македонския въпрос, стана ясно, че в страната липсват лидери, които да защитават националния интерес на първо място. Можем ли да сме фактор в Европа и да съхраним автентичната европейска общност?

Фронт на Събитията
Фронт на Събитията
Фронтът на събитията е създаден за и от свободните човеци! В предаването гости, експерти и общественици дискутират и анализират актуалните събития по света и у нас, разкривайки скритите връзки между събитията в геополитиката, икономиката и социалните и обществени теми!

Последно качени

Свързани постове