Медията на скритата истина. За нещата каквито са!

Фалшиви новини ли са критиките към ковид ваксините?

Наскоро излязоха редица авторитетни лекари и учени с опасения от последствията на ваксините срещу Ковид 19. Но злата участ на съвременните фашисти не подмина и тях. Още при “откритието на века” на тези препарати, които статуквото нарече ваксини, редица имунолози и лекари предупреждаваха, че без достатъчно данни и изследвания е безумно да се промотира масовата ваксинация, особено в условията на пандемия. 

Проблемът с липсата на чуваемост за тези предупреждения обаче се задълбочи при проявата на кенсъл културата. Всеки практикуващ лекар, изказал се против прибързаната ваксинация, бе скоростно атакуван в общественото пространство, като редица лекари замлъкнаха от страх да не загубят работата си. Така информацията за потенциални странични ефекти от първата линия заглъхна и никой не вярва, когато им кажеш, че проблемите са реални.

Аргументът, че си глупав

  • “Ти лекар ли си? Защо коментираш тогава?” е първата реакция, когато се опиташ да обясниш рисковете от ваксинацията;
  • “Това не са авторитетни учени. Нито един авторитет в медицината не е против ваксините. Ти на твърдения ли вярваш? В науката е доказано, че са безопасни. В научната общност има консенсус!” ти отговарят, когато им аргументираш, че редица практикуващи лекари, включително твоите лични лекари, не препоръчват да се ваксинираш;
  • “Това е фалшива новина” или “Този учен не е прав”, пускайки ти някой “факт-чекър”, когато им посочиш становищата на видни учени като Боссе, Малоун, Бридъл, Бакди и др., които публично изявяват притесненията си от ваксините;
  • Накрая те заклеймяват, че си глупав, непрогресивен, невярващ на съвременната богиня Науката – спасител на човечеството.

Изглежда ли ви познато? 

Най-тъжно е, когато сляпо се вярва на статистиката. “Защо?” би попитал читателят. Попитай всички познати, които са се ваксинирали, дали търпят странични ефекти. Защото според статистиката (0.03% ми твърдяха последно), по-голям е шансът да удари два пъти мълния на едно място, отколкото да познаваш двама ваксинирани, които имат странични ефекти. Реалността обаче се оказва друга, извънстатистическа. Може би увода на статията обяснява защо. 

Фалшиви новини ли са опасенията от ваксините 

Интересното е, че почти винаги тези “факт-чекъри”, които пускат, са на частични изследвания с малки непредставителни извадки, но важното е, че накрая пише удобния “verdict” с аргумент “няма данни”. Ха, си казах аз – това, че няма данни, прави ли го невярно?

Обвинението, че това са фалшиви новини, аргументите, че не следва да се коментират такива становища, “къде са изследванията” и т.н., са абсурдни, защото противоречат на всяка основа на научния опит. В крайна сметка всяко доказателство е предхождано от хипотеза и обосновано на достигнатото в сферата досега твърдение. Именно поради това, изобщо не можем да категоризираме научното становище на тези лекари и учени в областта като фалшива новина. Напротив, точно защото са обосновани, следва да се отнесат към проблема, а не да се замитат под килима. 

Какво доказва, че опасенията не са дезинформация

Становищата на тези видни лекари и учени показват реални опасности. Напълно адекватно е да се вземат предвид и да не се бърза с ваксинацията.

Доказателство за това, че становищата не са безразсъдно хвърлени изявления, които просто всяват страх, представлява не само фактът, че става дума за доказани специалисти и учени в областта, с авторитет и богат професионален опит и дългогодишна практика, признати и признавани от всички свои колеги, но и това, че са готови да рискуват труда на живота си, работата си и публичния си образ, за да изразят свободно своето силно безпокойство относно “ваксините” и да предупредят обществеността. 

Всичко това трябва да ни накара да се запитаме защо. И още нещо, ако всички опасения за краткосрочните и дългосрочни вреди на новите препарати са абсолютна измислица или заблуда, защо никой не се опита да убеди тези специалисти, които “бият камбаната” с тревога. Защо нямаше опит за истински лекарски консенсус, а вместо това инакомислещите учени биват преследвани, уволнявани, очерняни и остракирани.

За да покажат истината и това, в което са убедени, тези хора загубиха своята работа, обществена позиция, публичния си образ. Веднага бяха низвергнати. Д-р Хоф загуби работата си. Д-р Малоун загуби шансовете си за нобелова награда, макар само година преди това в медийното пространство го лансираха като фаворит, и бе заклеймен публично. Д-р Францис Крисчън, професор по хирургия, бе уволнен, защото дал гласност на позицията на д-р Байръм Бридъл относно биодистрибуцията на активното вещество на ваксините на Пфайзер и Бионтех. Така и много други практикуващи лекари.

Богари Медияhttps://bogari.bg/
Bogari Media - Медията на скритата истина - за нещата каквито са!

Последно качени

Свързани постове