Начало Наука Акад. Цветан Гайд за езика на Орфей и педагогиката на Питагор. Сугестия,...

Акад. Цветан Гайд за езика на Орфей и педагогиката на Питагор. Сугестия, десугестия и катарзис.

Вижте още:

„По пътя на Гайд“ с Цветан Гайд (Част 3)

Можете да видите също и „По пътя на Гайд“ с Цветан Гайд (Част 1) и „По пътя на Гайд“ с Цветан Гайд...
video

Студио Трансцендентна Наука – Епизод 1

В рубриката „Студио Трансцендентна Наука” представяме най-новите открития и изследвания на Института по Т-наука, разработки и приложения на различните негови отдели и екипи, както и архивни кадри от научни конференции и интервюта заедно с документи, за пръв път виждащи бял свят, разбира се, също новооткрити или новоразчетени древни артефакти…
video

Тракийският Орфизъм е най-древното учение по нашите земи, познато със своите мистерии и школа на посветените, чийто основател е Патриархът Орфей, известен в митологията със способността да владее живата и неживата природа чрез езика си (гласа си). По-късният продължител и последовател на учението – Питагор, е известен със своята мистична школа и педагогическите методи, които прилага.

Каква е тайната на педагогиката, запазена от древността и приложима и днес, проследете в лекцията на тема: „Сугестия, десугестия и катарзис в Тракийския орфизъм. Универсалният психичен език и деветте елемента на човешкото същество. Изворите на паметта в Питагорейската педагогика.“, част от Конференцията по Сугестопедия „Бъди Розата! Катарзис и Сугестопедия“, проведена на 22-ри, 23-ти и 24-ти юли 2019г. в гр. Копривщица.