Медията на скритата истина. За нещата каквито са!

Атаката срещу българското общество в навечерието на поредните парламентарни избори

Отровата на омразата в българската политика

Каква работа свърши последното 45-то Народно събрание и получи ли суверенът това, за което беше гласувал? Бяха направени изменения в Изборния кодекс, така че да работи в интерес на протестните партии. Атаката срещу обществото обаче има още много измерения. Независимо дали човек ще гласува или не на предстоящите избори, важно е всеки да действа на основата на осъзнато решение и активна гражданска позиция. Всъщност обаче виждаме тотално разединение в обществото, нихилизъм и недоверие към политическата класа. Това отваря врати за манипулации.

Поради тази причина е необходимо да стане ясно защо протестните партии не могат да изградят стабилна власт. Защото от самото начало движещата сила и обединяващия им център са омразата и идеята за абсолютно елиминиране на политическите им противници. Такива бяха и посланията в предизборните им кампании. Това неизменно води до неразбирателство и бягство от отговорност.

Защо обаче това сякаш остава незабелязано в общественото пространство? Имат ли хората политическа памет, за да разпознаят кого подкрепят и за чии партии агитират? Кой има интерес България да е слаба?

Действията на служебното правителство и президента Радев

Чистките и новите назначения са предпоставка за много въпроси. Защо служебния кабинет беше толкова активен и бързаше да смени всички шефове на службите? Кой е лидерът на партиите на протеста? Има ли сценарий България да се превърне в президентска република на Румен Радев? Има ли двоен аршин при тълкуване на определени факти? Черният политически PR и компроматите станаха нещо нормално.

Липсата на лидери и политиката на мълчанието

Българските патриоти се коалираха само при условие, че лидерите им не се кандидатират за следващия парламент. В същото време Слави Трифонов, лидерът на “Има такъв народ”, е избрал политика на мълчанието, което не позволява разумен дебат, критично мислене и рационален избор. Това е позиция, говореща за задкулисни игри, за липса на визия и отговорност. Има ли отстъпване на лидерите и защо?  

Как днес понятието за справедливост е изкривено?

Друга болест в политическия живот, която трябва да се лекува, е късата политическа памет. Покрай наложените санкции по закона Магнитски наболя темата и за свързаните с Божков и Пеевски лица, които умишлено не бяха посочени поименно от САЩ. В общественото пространство се спекулира с множество имена на политически лидери, като някои правят връзка между двамата олигарси и настоящия лидер на “Изправи се! Мутри вън!” Мая Манолова – известна с “костинбродската афера” и предлагането на Делян Пеевски за шеф на ДАНС.

Жан Виденов и инфлацията през ’90-те вследствие на фалиралите банки са още един пример защо трябва да правим връзки между събитията и да си задаваме правилните въпроси, именно за да разпознаваме кое е провокация и кое е истина. Това си проличава с информацията за подслушване на политици, която ген. Атанас Атанасов от “Демократична България” изнесе, но отказа да спомене имена. Тази “присъда” без реални доказателства всъщност се оказа опит за манипулация на българските избиратели.

Липсата на адекватен диалог между политиците

Политическата арена все повече заприличва на футболен мач, при който липсват диалог, разумни действия и решения. Няма заставане зад определени ценности.  Затова има нужда от смяна на политическия модел на „изчегъртване“ и отхвърляне на политическият противник.

Каквото сееш, това и ще пожънеш

Моралният релативизъм е голямата атака срещу принципите ни. Няма как да изискваме от политиците, които избираме, да са добри, ако нямаме същото изискване и към себе си. Важно е да правим информирани избори с ясното съзнание, че ще си понесем последствията от тях. Ако гласуваме – защо гласуваме? Ако не гласуваме – защо не гласуваме? 

Фондация Гайдhttps://guidefoundation.org/
"Пътят до едно истинско откритие е винаги всъщност историята на намиране на самия себе си." ~ Стефан Гайд /1960-2013г./ декодирал древната тракийска писменност, променил завинаги основните концепции в историческата наука и тракологията.

Последно качени

Свързани постове